sobota, 26. april 2008

Sataraš a.k.a. sateraš

Baje se mu reče sataraš ... sam js sm tem vednu reku satEraš in tko je za mene satEraš. S tamalim sma dons bla sama doma, tko da sma si mogla narest neki za kuhat. kr bi on vrjetn zakuru kuhno ;) sm se spravu kuhat js. evo my recipe za eno slo simpl, zlo hitro, zlo super duper okusno hranco.

ZA 2 FEJST LAČNA DECA:

vzameš vlko ponu, daš mal olivnga olja notr (tok k za palačinke) al pa sončničnga če ni olivnga (sam ne bučna. pol je fuj). daš gret plato... narežeš eno tamalo čebulco eno vlko zeleno papriko (nej bo zelena zarad barve jedi na koncu .. treba met estetiko an? ) ene 3 paradajze in vse seseklaš do amena. Najprej daš na vročo ponu tisto čebulco za eno minutko... al pa še manj... vglavnem doklr ne začne fejst dišat pa tko mal rumenkasta rata. ne čakat d bo rjava (pol ste že zajebal). Vglavnem ko je rumenkasta, dodaš papriko, premešaš... počakaš pol minutke, minutko... daš še vs paradajz notr pa spet premešaš pa dodaš šeeno 2 žličke soli (če zelenjavo posebi posolimo, velik bolj zadrži svoj okus). tko kuhaš enih 5-7 minutk, pa skos probaš mešat, da se sokovi iz zelenjave fajn zmešajo. ta čas si na strani v eno skledico prpravte 5 jajčk spet dodate ene 2 žličke soli pa jih umešate za omleto. Vzamte mal peteršilja pa bazilike in potreste dve žličke vsazga po zelenjavi, na hitr premešate, pol pa v ponv zlijte jajčka. Ko dodate jajčka morte vse skup skos mešat s kuhalnco, da se nardijo grudice, pa da se zelenjava pa jajčka supr skup sprimejo, pa probite ponu trest skos (naprej, nazaj) da se ujame še mal zraka notr. je pol bol mehko pa sočno vse skup. kuhate še 5-7 minutk (skos mešate pa tresete), ugasnete plato, položte kvadratke sirčka po celi ponvi in počakate da se še mal raztopi (kr mejte vse skup na plati doklr se hladi). ko je sirčk napol stopljen vse skup posujete z velik peteršila in postrežete v ponvi. za dodatek priporočam česnov kruh (zakon zadevca).

that's it
bon apetite



Ni komentarjev:

Objavite komentar